banner

03/04/18

Voor iedereen die getrouwd is, geldt dat zij op een zeker punt tijdens de voorbereidingen meer stress dan blijdschap hebben ervaren. Dat zekere punt is vrij voorspelbaar, en vrij zeker. Zelfs de meest relaxte bruiden kunnen meerdere van deze stress momenten aanvinken:

  • De gastenlijst

Wie nodigen jullie uit en waar trek je een streep? Die streep moet ergens komen.. En dat leidt tot discussies.. “maar als we die uitnodigen, moeten we die ook vragen..” En als je dan hebt besloten wie er buiten de (huwelijks) boot gaan vallen.. hoe ga je dat vertellen?

En wie krijgt welke rol toebedeeld, getuigen, ceremoniemeesters, bruidsmeisjes (10 zijn er misschien wat veel), en wie geeft je weg? En dan nog de gescheiden ouders, kunnen ze bij elkaar in de buurt zitten zonder dat de spanning voelbaar wordt?

  • De onderhandelingen met de locaties

Jullie zijn verliefd geworden op die locatie en de datum is beschikbaar. En dan komt de offerte.. wie van jullie gaat bespreekbaar maken met welke punten jullie het niet eens zijn en op welke punten wil je onderhandelen? Want ja, wat kost het allemaal en is het normaal wat ze ervoor vragen? Door die onzekerheid start je de onderhandeling al met klotsende oksels, als je hem al start, want ja, jullie zijn verliefd geworden op de locatie. Aargh!

  • Druk vanuit omgeving op je keuzes

Jullie hebben samen goed besproken wat jullie willen, in grote lijnen. Zodra je mensen verteld dat jullie gaan trouwen, komen echter de adviezen. Gevraagd en ongevraagd. Mensen denken zo graag mee en blijken experts in wat je vooral wel en niet moet doen. En natuurlijk hoe het hoort, hoe het van je verwacht wordt. En die verwachting, die onderhuids een grote rol speelt, kan jullie plan behoorlijk beïnvloeden.

  • Keuzestress

De grote lijnen zijn bekend, maar hoe verder je bij dè dag komt, hoe meer detailkeuzes er gemaakt moeten worden. En opeens lijken die details een belang te hebben van wereldformaat. Rationeel weet je dat het alleen draait om de liefde, maar nu je het allemaal zo mooi in de steigers hebt, wil je dat ook alle details kloppen.

  • Te weinig tijd om alles op tijd te regelen

Een huwelijk organiseren kost je ten minste 280 uur. En dan doe je nog niks groots, geks of compleet anders. 280 Uur. De meeste mensen hebben deze tijd simpelweg niet naast hun baan en sociale leven. In het begin van de planning, hoeft er nog niet zoveel te gebeuren en redden jullie het nog prima door wat weekenden vrij te plannen. Dan komt er een periode van rust, je kan alvast wel wat dingen gaan doen, maar het hoeft niet. En door dat drukke leven, gebeurt er dus dan ook niks. En dan komt ie… zo’n 3 maanden voor de bruiloft moet het echt gaan gebeuren, zitten er te weinig uren in de dag en lijkt het onmogelijk. Het neemt je leven over. Precies dat wat je niet wilde.

  • Afhakende leveranciers

De fotograaf heeft z’n been gebroken, 2 dagen voor jullie bruiloft. Je tante zou de bloemen verzorgen, maar ziet het toch niet zitten. De band blijkt een dubbele boeking te hebben (hoe dan?!). Altijd komt zoiets als je er net geen tijd voor hebt, en dan schiet de paniek er snel in. Zeker in de top van het trouwseizoen en als je na de eerste schrik 3 andere leveranciers hebt gebeld, en die bleken allemaal niet beschikbaar.

  • Het weer

Jij, die altijd alles in de hand hebt. Alles tot in de puntjes doordacht en geregeld. Ook jij hebt het weer niet in de hand. Ook niet als je 3 maanden van tevoren al dagelijks op je app kijkt wat de voorspellingen zijn voor jullie trouwdag. Natuurlijk heb je gedacht aan een plan B.. maar je gaat liever voor A. Plan B kost èn meer geld èn is minder leuk. En wanneer maak je die keuze?

  • Het geld

Je weet dat het geld kost, veel geld. Maar had je dit van tevoren geweten, had je andere keuzes gemaakt. Of jij niet maar hij wel. Jullie zijn de eersten niet die een pre-huwelijkscrisis over geld hebben. Waar is het einde en waar trek je de grens.. en hoe solide is die grens. Want de details maken de dag, maar alle details bij elkaar zijn ook zo duur! Bovenal wil je het gewoon goed geregeld hebben, zodat je op je huwelijksdag geen stress ervaart. Goed geregeld voor je gasten en voor jullie zelf. Je trouwt immers maar 1 keer en het wordt de dag van jullie leven!

 

Als weddingplanner ont-stress ik jullie. Doordat ik anticipeer op de stressmomenten en jullie hierin meeneem. Ik weet wanneer ze komen. Ik weet hoe ik ze moet ondervangen zodat jullie er geen last van hebben. Ik neem taken van jullie over en geef rust en duidelijkheid door onze gesprekken en mijn overzichten.  En dat is zoveel waard. Dat is de meerwaarde van een weddingplanner, naast het organiseren en het coördineren.

Stress niet langer, twijfel niet langer. Laten we het weer 100% leuk maken! Laten we kennismaken om te kijken wat ik op maat voor jullie kan betekenen.

Deel dit blog artikel