banner

14/05/18

Gescheiden ouders, en verre van on speaking terms. Een belangrijke oom, in conflict met oma. De getuige, prima kerel totdat hij een borreltje op heeft. Jijzelf, die struggled met de bemoeizucht van je moeder. Elk huisje heeft zn kruisje en in bijna elke familie speelt wel iets.

Een gastenlijst opstellen kent al genoeg hoofdbrekers, wie wel, wie niet. Maar als er, onder de mensen die beslist niet kunnen ontbreken, ingewikkelde relaties bestaan, vraagt dit extra van het bruidspaar. Je krijgt al stress als je aan de komende spanningen denkt. En spanning voelen op je bruiloft, dat wil je zeker niet. Jij en je aanstaande hebben er al uren over gepraat; hoe gaan jullie dit varkentje wassen?

Neem de gescheiden ouders. Nu jij volwassen bent, hoeven zij al jaren niks meer met elkaar. En laten we eerlijk zijn, daar is iedereen blij mee. Jij ziet hen afzonderlijk en weet alle feestdagen zo te regelen, dat je ze beiden afzonderlijk ziet. Al die spanning en discussie uit het verleden, dat hoeft niet meer.

En dan ga je trouwen. Jouw belangrijkste feestdag. Life Event. Daar wil je ze beiden bij hebben, bij alle belangrijke momenten. Je wil het met beiden delen. Zonder spanning, boze blikken, verwijten. Eerst begin je te puzzelen, hoe kan je de logistiek zo vormen dat ze beiden voldoende rol, positie en aanwezigheid krijgen. Hoe kan je loyaal zijn aan beiden. Dan kom je er achter dat je concessies maakt in je eigen behoefte om je beide ouders er gewoon bij te hebben. Het zou toch niet moeten, er moet toch een andere manier zijn? Die is er.

Als weddingplanner bied ik bruiloft bemiddeling. Vanuit mijn neutrale, objectieve positie breng ik jullie zorgen en ‘de spelers’ in kaart. Maar vooral maak ik concreet wat jullie zouden willen, welke verwachtingen jullie hebben. Wat hebben jullie nodig, om zorgeloos jullie droomdag te kunnen beleven.

Bij de uitnodigingen overhandigen jullie ‘de spelers’ een uitnodiging van mij voor 2 gesprekken met mij. Het eerste gesprek individueel, verkennend naar mogelijkheden en het uitspreken van verwachtingen. Het tweede gesprek gezamenlijk, met beide spelers. Centraal staat het doel om jullie zorgen weg te nemen, rond en op jullie bruiloft.

Ik los niet het onderliggende conflict op. Ik strijk geen diepgewortelde emoties glad. Ik kom met beide spelers uit het 2e gesprek met afspraken. Afspraken over gedrag en houding op jullie bruiloft. Afspraken waar iedereen achter staat, waarin iedereen vertrouwen heeft dat ze haalbaar zijn. Afspraken die de moeite waard zijn, omdat ze maken dat jouw behoefte centraal staat. Jouw behoefte aan een spanningsloze dag, waar enkel ruimte is voor liefde. De afspraken worden bewaakt door degene die dichtbij de speler staat, en die het belangrijk vindt dat jouw dag, jouw dag wordt. Met je beide ouders.

Jullie krijgen een terugkoppeling van de afspraken van mij. Ondertekend door beide spelers. Omdat het belangrijk is voor hen, om maximaal bij te dragen aan de dag van jouw leven.

En zo verloopt jullie bruiloft zorgeloos en zonder spanning. Met je beide ouders ontspannen aanwezig om te genieten van jouw liefde, jouw leven.

Zou Bruiloft Bemiddeling bij jullie de uitkomst kunnen bieden voor de ingewikkelde situatie? Samen vinden we de oplossing! Neem vrijblijvend contact met mij op, voor een op jullie situatie afgestemd bemiddelingsvoorstel.

Deel dit blog artikel